Toimitusehdot

Päivitetty 6.7.2020.

Norppa-laiturit Oy noudattaa kaikessa toiminnassamme kuluttajasuojalakia ja kuluttajaviranomaisten ohjeita ja määräyksiä.

Yhteystiedot

Tilaaminen

Tilauksen jälkeen asiakas saa tilausvahvistuksen. Tilausvahvistus sisältää toimitusosoitteen, tiedon tilatuista tuotteista, määristä ja hinnoista sekä arvioidun toimitusajan. Pidätämme oikeuden hinta-, toimitusaika- ym. tuotetietojen muutoksiin. Jos hinta tai muut tiedot muuttuvat, niistä sovitaan asiakkaan kanssa, ja asiakkaalla on oikeus halutessaan peruuttaa tilaus.

Asiakas sitoutuu tilauksen yhteydessä, sillä hetkellä voimassa oleviin tilaus-, toimitus- ja maksuehtoihin, jotka löytyvät verkkosivuiltamme. Näitä ehtoja noudatetaan tilaustavasta riippumatta. Pidätämme oikeuden ehtojen muutoksiin.

Jotta tilausvahvistus voidaan lähettää, asiakkaan tulee ilmoittaa sähköpostiosoitteensa tilauksen yhteydessä. Yhteydenpito osapuolten välillä tapahtuu sähköpostilla tai puhelimitse.

Hinta

Hinnat sisältävät arvonlisäveron. Hintoja päivitetään jatkuvasti, ja tuotteen hinta voi muuttua päiväkohtaisesti. Norppa-laiturit Oy oma myyjähinnasto on voimassa oleva, eikä Norppa-laiturit sitoudu välillisesti jaettuihin hintoihin esim. ulkoisilla verkkosivuilla.

Jos yrityksen verkkosivuilla ilmoitettu hinta on niin ilmeisen virheellinen, että asiakkaan pitäisi ymmärtää hinta virheelliseksi, pidätämme oikeuden muuttaa hintaa tilauksen teon jälkeen. Tällöin hintamuutoksesta otetaan yhteyttä asiakkaaseen ja kaupan voi halutessaan purkaa ilman kuluja.

Toimitus

Toimitusaika

Toimitusaika on tuotekohtainen, ja se on nähtävillä tuotteen tiedoissa. Ilmoitettu toimitusaika on arvio. Lopullinen toimitusaika määräytyy varastotilanteen, toimittajien toimitusrytmin ja kuljetusliikkeiden ajoaikataulujen mukaan.

Norppa-laitureiden tavoiteaikataulu normaaleissa laituri- ja kylpytynnyritoimituksissa on kaksi viikkoa (14vrk).

Toimitusaika-arvio ilmoitetaan tilauksen yhteydessä. Emme vastaa toimituksen viivästymisen aiheuttamista kustannuksista.

Toimitustapa

Toimitustapa on tuotekohtainen, ja se on kerrottu tuotteen tiedoissa.

Suurin osa tuotteistamme toimitetaan asennettuna. Jos toimitustapa ei ole sovittu asennettuna on toimitustapa Suomessa mantereella autotien päähään. (autotieksi määritellään kuorma-autolla soveltuva tie). Norppa-laiturit ei vastaa jälleenmyyjiensä tarjoamista toimitustavoista.

Toimituskustannukset

Kunkin tuotteen toimituskustannukset on kerrottu sen tiedoissa.

Kuljetus koskee vain Manner-Suomen osoitteita, joihin on kiinteä tieyhteys. Toimituskustannukset eivät sisällä toimitusta saareen tai muille normaalin posti- ja jakelulogistiikan ulkopuolella oleville alueille.

Jos asiakas haluaa tilata tuotteita erikoiskohteeseen kuten saareen, johon kulku on maantielautalla, lossilla tai yhteysaluksella, hänen kannattaa ottaa ensin yhteyttä myyntiimme. Myynnin asiantuntijamme varmistaa, onko toimitus mahdollinen ja aiheutuuko siitä lisäkustannuksia.

Mahdolliset tuotekohtaiset erityistoimitusehdot ilmoitetaan tuotetiedoissa.

Joitakin tuotteita voi noutaa Norppa-laitureiden tehtaalta. Tarkistathan myynnistämme mitkä tuotteet ovat noudettavissa, ja sovi erillinen nouto-aika.

Vastaanotto

Asiakkaan tulee varmistaa, että annettu toimitusosoite on soveltuva tuotteen toimitukseen. Vastaanottoon liittyvät tekniset asiat vahvistetaan toimitusvahvistuksen yhteydessä.

Tarvittaessa asiakas voi sopia erityisjärjestelyistä Norppa-Laiturit myynnin kanssa.

Takuu ja mahdolliset laatuvirheet

Tuotteillamme on tuotekohtainen takuu.

Takuun laajuus on määritelty tuotteen mukaan.

Vastaamme tuotteemme laadusta. Virheellinen tuote korjataan tai korvataan uudella tuotteella. Emme vastaa mahdollisen laatuvirheen aiheuttamista välillisistä kustannuksista.

Peruuttaminen ja palauttaminen

Peruuttamis- ja palautustilanteessa tulee aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme, mistä varmistetaan, onko tuotteella peruuttamis-/palautusoikeutta.

Jos tuotetta ei ole vielä ehditty lähettää, tilaus voi olla mahdollista peruuttaa. Peruutuksen osalta pidätämme lähtökohtaisesti 10% käsittely- ja tuotantovarauskulun kauppasummasta.

Jos tuote on ehditty lähettää, palautustilanteessa peruuttamisilmoitus on tehtävä viimeistään 7 päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Asennuksen purkamisen ja tuotteen palauttamiseen liittyvistä kuluista vastaa asiakas. Kauppasumma palautetaan vähennettynä Norppa-laiturit Oy:lle palautuksesta muodostuneilla kuluilla 30pv sisään peruutusilmoituksesta. 

Peruuttamisoikeus ei koske asiakkaan antamien mittojen tai valintojen mukaan valmistettuja tai tehtaalta asiakasta varten tilattuja tai muuten asiakasta varten räätälöityjä tuotteita, jos tuote on jo valmistuksessa.

Tuotteen palauttaminen

Tuotteen palauttaminen on mahdollista vain, jos tuote on jälleenmyyntikelpoinen, käyttämätön ja virheetön. Jos tuote on jo asennettu, se katsotaan hyväksytyksi eikä sitä siis voi palauttaa.

Jos asiakas aikoo käyttää peruuttamisoikeutta ja palauttaa tuotteen, hänellä on huolenpitovelvollisuus tuotteesta. Peruuttamisoikeuden edellytyksenä on, että asiakas on pitänyt tuotteen olennaisesti muuttumattomana ja vähentymättömänä. Jos palautunutta tuotetta on vastoin asiakkaalle kuuluvaa huolenpitovelvollisuutta käytetty, voidaan asiakkaalta periä tuotteen arvonalennus aina tuotteen täyteen hintaan asti.

Palautuskustannukset

Kuluttajansuojalaki edellyttää, että tuotteen mahdolliset palautuskustannukset kerrotaan asiakkaalle etukäteen. Kun kyseessä ovat postipakettia suuremmat tuotteet, joiden kuljetukseen tarvitaan esimerkiksi nosturia tai kuorma-autoa, kuljetuskustannukset vaihtelevat suuresti esimerkiksi osoitteen, kuljetuksen saatavuuden ja tieyhteyksien mukaan. Näille tuotteille emme pysty ilmoittamaan mahdollisia palautuskustannuksia etukäteen, vaan ne on tarvittaessa tiedusteltava kuljetusliikkeeltä tai asiakaspalvelustamme.

Asennuksen purkamisen ja tuotteen palauttamiseen liittyvistä kuluista vastaa asiakas. Kauppasumma palautetaan vähennettynä Norppa-laiturit Oy:lle palautuksesta muodostuneilla kuluilla 30pv sisään peruutusilmoituksesta. 

Maksun palauttaminen

Palautamme maksusuorituksen samalla maksutavalla, jolla tilaus on alun perin maksettu meille.

Palautettujen tuotteiden hinnan hyvitämme, kun palautus on saapunut perille ja olemme käsitelleet sen. Toimitus- ja palautuskustannukset hyvitetään kuluttajansuojalain mukaisesti, jos tuote palautetaan ehtojen ja ohjeiden mukaan.

Peruutuksen osalta pidätämme lähtökohtaisesti 10% käsittely- ja tuotantovarauskulun kauppasummasta.

Mittatilaustuotteet

Verkkokaupassamme on myynnissä mittatilaustuotteita, joiden mitta-, väri- ym. valinnat asiakas tekee verkkokaupassa ennen tuotteen siirtämistä ostoskoriin. Emme vastaa asiakkaan valinnoissaan mahdollisesti tekemistä virheistä. Asiakkaan tulee tarkistaa aina tilauksestaan saamansa tilausvahvistus.

Tilauksen jälkeiset muutostoiveet käsitellään tapauskohtaisesti. Jos tuote on jo valmistuksessa, muutokset voivat nostaa annettua hintaa tai niitä ei välttämättä voida toteuttaa tuotantoteknisistä syistä, jolloin asiakas voi joutua tilaamaan uuden tuotteen. Jos tilauksen jälkeiset muutokset aiheuttavat lisäkustannuksia, ne veloitetaan asiakkaalta.

Mittatilaustuotteilla ei ole palautus-, peruutus- eikä vaihto-oikeutta ellei toisin sovita Norppa-laiturit Oy:n kanssa.